Za dame

Žene, kao i brend čine ljubav, poverenje, emocije, odluke, strast i samopouzdanje

Poznati i brendovi

Poznate ličnosti i njihovi omiljeni brendovi kao deo njihovog života

Brendovi

Upoznajte vaše omiljene brendove, istorija i kako su postali najveći brendovi

Top 5 brendova u Srbiji

Prezentacija u kojoj su predstavljeni Top brendovi Srbije
Motorola
Motorola brendoviOsnivač kompanije Motorola Pol Galvin rođen je u mestu Harvard. Već od školskih dana pokazivao je smisao za biznis. Kasnije je upisao fakultet na Univerzitetu Ilinois i odluživši vojsku, zaposlio se u fabrici gde je nastavio da mašta o sopstvenom biznisu.

Zajedno sa kolegom s posla Edvardom Stjuartom otvorio je firmu za proizvodnju baterija u Viskonsinu koja je poslovala samo tri godine i koju su 1923. godine vlasti zatvorile zbog neplaćanja poreza. Žaleći više zbog kaputa koji mu je ostao u zapečaćenim prostorijama firme, nego za samom firmom zaposlio se kao sekretar vlasnika prodavnice slatkiša, da bi za tri godine ponovo otvorio firmu iste delatnosti. I ponovo neuspešno. Više nije iamo novca ni za šta. U tom trenutku je njegov mlađi brat Džozef ušao u celu priču plativši aktuelne troškove u iznosu od 565 dolara i tako je nastala porodična kompanija Galvin Manufacturing.
Bavili su se proizvodnjom opreme za radio aparate, sigurnim, ali ne naročito unosnim posnom, svesni da su im za veći profit potrebne nove i sveže ideje. U to vreme su u Americi postojala sva statusna simbola: radio i automobil. Prilikom poslovnog puta u Njujork video je reklamu za radio aparate za automobile, čija je cena iznosila otprilike trećinu cene prosečnog automobila i pred sebe postavio zadatak da konstruiše radio za kola po nižoj ceni. Novonastali model nazvao je Motorola: skraćenica reči motor i tada popularne marke radija victorola. Ovo ime su kasnije nosili svi proizvodi ove kompanije do današnjeg dana. Sledeći korak u proizvodnji bio je voki-toki, nastao 1943.godine. Tako je nastao brend Motorola.

Motorola brendovi

Danas je ova kompanija jedan od najpoznatijih brendova u svetu mobilnih telefona, u skladu sa čime je i njihov slogan: učiniti sve mobilnim. Svoje planove za budućnost kompanija za sada drži u tajnosti, ali internetom već neko vreme kruži klip u kome se najavljuje proizvod koji će digitalne televizore stvarno učiniti prenosivim.
Poslednji luksuzni model koji je ova kompanija izbacila na tržište je Motorola Aura, čija je vrednost 2.000 dolara, a neke od karakteristika su: okrugli crveni ekran sa cesticama četvorokaratnog rubina, kućište od nerđajućeg čelika, mehanizam koji usklađuje otvaranje i zatvaranje, slajder je u pitanju, telefona sa otvaranjem i zatvaranjem automobila, preciznost švajcarskog sata, kamera od 2 megapiksela, 16 miliona boja, integrisana memorija od dva gigabajta i mnogi drugi kvaliteti koji i inače karakterišu Motorola proizvode.

Motorola brendovi 

Podeli link

Komentari (0)add

 
busy
 
« Prethodna   Sledeca »

auto

auto

Vesti

auto

Newsletter


http://www.brendovi.com/images/banners/120x120.swf

http://www.brendovi.com/baner-dsoj.swf