Za dame

Žene, kao i brend čine ljubav, poverenje, emocije, odluke, strast i samopouzdanje

Poznati i brendovi

Poznate ličnosti i njihovi omiljeni brendovi kao deo njihovog života

Brendovi

Upoznajte vaše omiljene brendove, istorija i kako su postali najveći brendovi

Top 5 brendova u Srbiji

Prezentacija u kojoj su predstavljeni Top brendovi Srbije
Milka
Milka brendoviMilka je brend mlečne čokolade koji pripada nemačkoj kompaniji Kraft Foods svima prepoznatljiv po ljubičastoj kravici na omotu. Švajcarac Filip Sušard pustio u prodaju 1901. godine sastaviviši ime brenda od početnih slova njegovih glavnih sastojaka mleka i kakaa.

Upros tome na samom početku su mnogi smatrali da je čokolada ime dobila po hrvatskoj pevačici sopranu Milki Terninoj. A onda se pojavila i čuvena krava, koja je na samom početku bila bela na ljubičastoj pozadini da bi ubrzo potom i sama postala ljubičasta. Ljubičasta boja ambalaže imala je za cilj da izdvoji upravo Milku u moru drugih čokolada sa ambalažama monotonih boja. Interesantno je možda spomenuti da je u reklama na samom početku korišćena prava krava, koju su farbali u ljubičasto, a potom spirali boju. Najveću popularnost postigla je devedestih godina krava po imenu Lastochka  koja je kompaniju koštala oko 6.000 franaka godišnje.

Milka brendovi 

Otprilike 5-6 godina pre pojave Milke pesnik Gelet Berges napisao je pesmu u kojoj se pominje ljubičasta krava: Ljubičastu kravu nikada nisam video, ne mislim ni da hoću, ali mogu vam reći sa sigurnošću, radije bih je video nego sam takav bio. Slučajnost ili smišljena pozajmica ideje – prosudite sami. Pored obične Milka čokolade sa svima nama poznatim alpskim mlekom danas postoje i mnogi drugi ukusi, pa i nove vrste čokolade, pomoću posebne tehnologije spravlja se Luffle čokolada sa mehurićima na primer. Poslednjih godina Milka je svoju delatnost proširila na različite vrste bombonjera, npr. I Love Milka u obliku srca, dečijih paketa u torbicama, pa čak i čokoladica.

Milka brendovi

Vizija kompanije Kraft Foods „Mi pomažemo ljudima širom sveta da jedu i žive bolje...“ ostala je ista svih ovih godina kao i prepoznatljiva ljubičasta krava.
Danas Milka u cilju reklamiranja svojih proizvoda, ali i kontakta sa potrošačima organizuje mnogorbojne zanimljive reklamne kampanje.

Podeli link

Komentari (1)add

milka cokolada
napisao/la Mirjana Baltezarevic, March 19, 2011

Hiljadu sam puta reko
necu jogurt,necu mleko



U stomacic samo staje

preukusno kunder jaje

...

Vidis da se zdravo hranim
kinder jaja ja tamanim



Kupi mama jednu cistu
kravu ali ljubicastu

 
busy
 
« Prethodna   Sledeca »

auto

auto

Vesti

auto

Newsletter


http://www.brendovi.com/images/banners/120x120.swf

http://www.brendovi.com/baner-dsoj.swf