Za dame

Žene, kao i brend čine ljubav, poverenje, emocije, odluke, strast i samopouzdanje

Poznati i brendovi

Poznate ličnosti i njihovi omiljeni brendovi kao deo njihovog života

Brendovi

Upoznajte vaše omiljene brendove, istorija i kako su postali najveći brendovi

Top 5 brendova u Srbiji

Prezentacija u kojoj su predstavljeni Top brendovi Srbije
Milka
Milka brendoviMilka je brend mlečne čokolade koji pripada nemačkoj kompaniji Kraft Foods svima prepoznatljiv po ljubičastoj kravici na omotu. Švajcarac Filip Sušard pustio u prodaju 1901. godine sastaviviši ime brenda od početnih slova njegovih glavnih sastojaka mleka i kakaa.

Upros tome na samom početku su mnogi smatrali da je čokolada ime dobila po hrvatskoj pevačici sopranu Milki Terninoj. A onda se pojavila i čuvena krava, koja je na samom početku bila bela na ljubičastoj pozadini da bi ubrzo potom i sama postala ljubičasta. Ljubičasta boja ambalaže imala je za cilj da izdvoji upravo Milku u moru drugih čokolada sa ambalažama monotonih boja. Interesantno je možda spomenuti da je u reklama na samom početku korišćena prava krava, koju su farbali u ljubičasto, a potom spirali boju. Najveću popularnost postigla je devedestih godina krava po imenu Lastochka  koja je kompaniju koštala oko 6.000 franaka godišnje.

Milka brendovi 

Otprilike 5-6 godina pre pojave Milke pesnik Gelet Berges napisao je pesmu u kojoj se pominje ljubičasta krava: Ljubičastu kravu nikada nisam video, ne mislim ni da hoću, ali mogu vam reći sa sigurnošću, radije bih je video nego sam takav bio. Slučajnost ili smišljena pozajmica ideje – prosudite sami. Pored obične Milka čokolade sa svima nama poznatim alpskim mlekom danas postoje i mnogi drugi ukusi, pa i nove vrste čokolade, pomoću posebne tehnologije spravlja se Luffle čokolada sa mehurićima na primer. Poslednjih godina Milka je svoju delatnost proširila na različite vrste bombonjera, npr. I Love Milka u obliku srca, dečijih paketa u torbicama, pa čak i čokoladica.

Milka brendovi

Vizija kompanije Kraft Foods „Mi pomažemo ljudima širom sveta da jedu i žive bolje...“ ostala je ista svih ovih godina kao i prepoznatljiva ljubičasta krava.
Danas Milka u cilju reklamiranja svojih proizvoda, ali i kontakta sa potrošačima organizuje mnogorbojne zanimljive reklamne kampanje.

Podeli link

Komentari (1)add

milka cokolada
napisao/la Mirjana Baltezarevic, March 19, 2011

Hiljadu sam puta reko
necu jogurt,necu mlekoU stomacic samo staje

preukusno kunder jaje

...

Vidis da se zdravo hranim
kinder jaja ja tamanimKupi mama jednu cistu
kravu ali ljubicastu

 
busy
 
« Prethodna   Sledeca »

auto

auto

Vesti

auto

Newsletter


http://www.brendovi.com/images/banners/120x120.swf

http://www.brendovi.com/baner-dsoj.swf