Za dame

Žene, kao i brend čine ljubav, poverenje, emocije, odluke, strast i samopouzdanje

Poznati i brendovi

Poznate ličnosti i njihovi omiljeni brendovi kao deo njihovog života

Brendovi

Upoznajte vaše omiljene brendove, istorija i kako su postali najveći brendovi

Top 5 brendova u Srbiji

Prezentacija u kojoj su predstavljeni Top brendovi Srbije
Red Bull
Red Bull brendoviEnergetski napitak Red Bull potiče sa Tajlanda. Godine 1962. kompaniju T.C:Pharmateutical co. Osnovao je Čaleo Voovidhya. Već početkom sedamdesetih godina kompanija je pustila u promet napitak Krating Daeng na bazi kofeina i taurina.

Taurin je već bio popularan kao način borbe protiv umora. Ista ova kompanija je bila distributer nemačkog brenda Blendax zubnih pasti na Tajlandu, čiji je radnik početkom osamdesetih predložio saradnju ovoj kompaniji i tako je nastao Red Bull GMBH. Oba partnera su uložila po pola miliona dolara i nastala je nova kompanija. Od ovog trenutka do pustanja Red Bulla, koji je zapravo bio isti napitak kao Krating Daeng, samo gaziraniji i sa manje šećera, proslo je celih tri godine. Logo, slogan i ambalažu dizajnirao je Johanes Kastner, direktor jedne marketinške kuće u Frankfurtu.

Red Bull brendovi 

Posle više različitih pokušaja prihvaćen je sledeći dizajn: dva crvena bika koji se bacaju jedan na drugog, slogan „Red bull daje ti krila“ i srebrno-plava konzerva. Ugovor o proizvodnji je postignut sa vodećim proizvođačem bezalkoholnih napitaka u Nemačkoj – firmom Roman Rauch.
Zanimljivo je da se osnivač Red Bulla – Ditrih Matešic, pre izbacivanja proizvoda na tržište obratio agenciji za istraživanje javnog mnjenja, koja je prognozirala da se ciljnoj grupi kojoj je proizvod namenjen neće dopasti ni naziv, ni ukus, ni ambalaža. Iako je ovaj trenutak bio njegovo najveće razočarenje u životu, nije odustao i 1987. godine započeta je prodaja ovog energetskog napitka.

Red Bull brendovi

Novo tržište
Činjenica je da originalni recept Red Bull energetskog pića potiče iz 1994.g. Krenulo je od ideje zvane Red Bull, nastavilo se trogodišnjim mukotrpnim radom na detaljima koji je rezultirao danas poznatom krilaticom - Red Bull daje ti krila! Niko do 1987. nije mislio da ce funkcionalno piće, do tada potpuno nepoznato u zapadnom delu sveta, pakovano u limenci i pozicionirano kao premium proizvod imati ikakve uspehe na tržistu.

Svetska ekspanzija
Dok se godišnja prodaja u Austriji udvostručavala iz godine u godinu, rast prodaje dobio je svoj najveći uzlet međunarodnom ekspanzijom. U 1994. napitak je napokon odobren u Nemačkoj, a 1997. proces međunarodnog lansiranja ušao je u puni zamah kroz nova prekomorska tržista severne i Juzne Amerike i Australije. Sledeći veliki izazov je Azija, i posebno lansiranje proizvoda na Japanskom tržištu.

Red Bull brendovi

Stvarno globalni brend

"Priča o Red Bullu" predmet je izučavanja na brojnim školama i česta tema rasprave među teoretičarima. Dok razlčiite ekonomske institucije pokušavaju odrediti novčanu vrednost Red Bulla, sam Red Bull ne ulazi u takve rasprave. Jedina bitna vrednost za brend Red Bull je doživljaj potrošača dok drži limenku, a ta ideja na krilima marketinškog rada izdvaja Red Bull od ostale konkurencije. Situaciju sa konkurencijom najkraće odslikava rečenica "Često kopiran, nikad iskopiran".

Podeli link

Komentari (0)add

 
busy
 
« Prethodna   Sledeca »

auto

auto

Vesti

auto

Newsletter


http://www.brendovi.com/images/banners/120x120.swf

http://www.brendovi.com/baner-dsoj.swf