Za dame

Žene, kao i brend čine ljubav, poverenje, emocije, odluke, strast i samopouzdanje

Poznati i brendovi

Poznate ličnosti i njihovi omiljeni brendovi kao deo njihovog života

Brendovi

Upoznajte vaše omiljene brendove, istorija i kako su postali najveći brendovi

Top 5 brendova u Srbiji

Prezentacija u kojoj su predstavljeni Top brendovi Srbije
Home
Adidas
ImageAdidas brend ima misiju  da postane najbolji svetski sportski brend uz slogan Ništa nije nemoguće - Impossible is nothing. Godine 1920. po završetku Prvog svetskog rata porodica Dassler krenula je da proizvodi obuću za sportiste.

U početku je ovo bio samo mali porodični biznis, ali već četiri godine kasnije za njih radii  12 radnika, koji dnevno proizvode po 50 pari obuće. Tada je i nastala “Fabrika obuće Braće Dasler”. Osam godina od samog početka rada obuća marke Dassler korišćena je na olimpijskim igrama, a 1932. je osvojena i prva medalja. Ovo je doprinelo da se za Dassler obuću čuje, otvori druga fabrika i započne masovna roizvodnja.
Za vreme Drugog svetskog rata, jedan od braće – Rudolf, proveo je neko vreme u zarobljeništvu, dok je fabrika bila prinuđena da besplatno proizvodi obuću za američku vojsku. Po povratku Rudolfa iz logora trebalo je obnoviti biznis počinjući praktično od nule, ali pređašnje sloge među braćom više nije bilo.
Adi je svoju firmu nazvao Addas, da bi je kasnije preimenovao u Adidas, prema svojim inicijalima, dok je Rudi osnovao firmu Ruda, čiji će naziv kasnije biti promenjen u Puma. Braća i nekadašnji poslovni saradnici postali su ljuti protivnici. Adi je čak i prekršio dogovor o nekorišćenju zajedničkog amblema, tako što je već postojećim dvema prugama dodao treću i patentirao simbol novog brenda, a obnavlja se i saradnja sa Olimpijskim komitetom.
Zanimljivo je da je fudbalska reprezentacija Nemačke po prvi put osvojila svetsko prvenstvo upravo u Adidas obući, 1954.godine.

Adidas brendovi

U isto vreme Adidas proširuje svoj proizvodni program na sportske torbe i trenerke, kasnije i na drugu sportsku opremu.
Oktobra 2007. godine brend Adidas je proizveo specijalnu fudbalsku loptu namenjenu afričkom Kupu Nacija Afrike, koja je sadržala na sebi boje i simbole afričkih naroda, a korišćena je upravo na ovom kupu 2008. godine. Adidas je te godine proizveo i loptu korišćenu na finalu Lige Šampiona. Iste godine započinje se i bliža saradnja sa NBA ligom, ali i pušta u prodaju Adidas Predator@ - PowerSwerwe, specijalnu obuću za fudbal, koja je znatno povećala mogućnost kontrole nad fudbalskom loptom, a samim tim i bolje sportske rezultate. Danas u Adidasovoj opremi na sportskim takmičenjima nastupaju mnogobrojni sportisti, između ostalih i: Kaka, Filip Lam, Alesandro Del Pjero, Habi Alonso, Kristof Lejtgleb, Hu Džija.

Adidas brendovi

Danas Adidas važi za jedan od najpoznatijih i najuspešnijih sportskih brendova, koji teži stalnom razvoju i napretku, što pokazuje čestim inovacijama i novim modelima, ali i vrlo originalnim reklamnim kampanjama.

Podeli link

Komentari (0)add

 
busy
 
« Prethodna   Sledeca »

auto

auto

Vesti

auto

Newsletter


http://www.brendovi.com/images/banners/120x120.swf

http://www.brendovi.com/baner-dsoj.swf