Za dame

Žene, kao i brend čine ljubav, poverenje, emocije, odluke, strast i samopouzdanje

Poznati i brendovi

Poznate ličnosti i njihovi omiljeni brendovi kao deo njihovog života

Brendovi

Upoznajte vaše omiljene brendove, istorija i kako su postali najveći brendovi

Top 5 brendova u Srbiji

Prezentacija u kojoj su predstavljeni Top brendovi Srbije
Nutella

Nutella  brendoviNutella je ime brenda, slatkog kremnog namaza od lešnika, kreiranog od poznate italijanske kompanije Ferrero. Naziv Nutella  potiče od engleske reči "nut" što znači lešnik.

 
Istorija

Iako je Nutella po prvi put izašla na tržište 1964., njena preteča, namaz Supercrema, postojao je od 1951. Supercrema je razvijena iz prethodnog proizvoda, Paste Gianduje, stvorene 1946. od Pietra Ferrera, osnivača firme. Glavni sastojak, lešnik, je tipični proizvod pokrajine u Pijemontu iz koje potiče porodica Ferrero.
Svi su ovi proizvodi bili preteče ovom današnjem, mešavini čokolade i lešnika razvijenoj u Italiji posle preteranih poreza na kakaovac koji su onemogućavali normalnu proizvodnju čokolade.


Prva Nutella

1963. godine Pietrov sin Michele Ferrero je odlučio usavršiti Supercremu s namerom širenja brenda Evropom. Promenjeni su neki njeni sastojci, slika i ime proizvoda, kao i njegov logo koji je ostao nepromenjen sve do danas.
Prva Nutella iz fabrike porodice Ferrero u Albi (u provinciji Cuneo, Pijemont), izašla je 20. aprila 1964. Proizvod je porodici doneo odličan uspeh i ostao vrlo popularan sve do danas.
Tačan sadržaj proizvoda je strogo čuvana tajna firme Ferrero. Prema oznaci s ambalaže, glavni sastojci Nutelle su šećer, različita biljna ulja i lešnici i kakao (ovi sastojci čine samo 20% proizvoda).
Nutellin recept nije isti u svim zemljama. Npr. u Italiji ona sadrži manje šećera od one proizvedene u Francuskoj. Prodaje se kao krema od lešnika jer po italijanskom zakonu nema dovoljnu koncentraciju kakaa da bi bila čokoladna krema.

Nutella brendovi 


Načini upotrebe

•    Namaz: Brend Nutella je slatki namaz koji se može koristiti na više načina. Tradicionalni italijanski način je mazanje Nutelle na krišku hleba (ital. "pane e Nutella" - hleb i Nutella) iako se to može napraviti i s raznim pecivima, keksima ...
•    Sastojak u pečenju slatkiša: Često se koristi kao sastojak koji daje ukus i aromu raznim pečenim kolačićima.
•    Punjenje za kolače i peciva: U mnogim francuskim gradovima česta su pojava razna peciva punjena Nutellom, često posluživana uz narezano voće kao što su banane i jagode. Slične poslastice postoje i u Italiji (bez voća), gde su još popularniji kroasani punjeni Nutellom.
•    Glazura za kolače: Nutella može poslužiti i kao sastojak glazure.
Uspešnost proizvoda
U svojoj zemlji Italiji Nutella je postala kulturni i društveni fenomen. O njoj su napisane mnoge knjige, a važan je predmet i u filmu Bianca, italijanskog reditelja Nannija Morettija.
Nutella je vrlo popularna i u ostatku Evrope, u Kanadi, Australiji, Novom Zelandu, Turskoj, Singapuru, Brazilu i Južnoj Africi, najviše kod dece i mladih. Manje je popularna u SAD.

Podeli link

Komentari (0)add

 
busy
 
« Prethodna   Sledeca »

auto

auto

Vesti

auto

Newsletter


http://www.brendovi.com/images/banners/120x120.swf

http://www.brendovi.com/baner-dsoj.swf