Za dame

Žene, kao i brend čine ljubav, poverenje, emocije, odluke, strast i samopouzdanje

Poznati i brendovi

Poznate ličnosti i njihovi omiljeni brendovi kao deo njihovog života

Brendovi

Upoznajte vaše omiljene brendove, istorija i kako su postali najveći brendovi

Top 5 brendova u Srbiji

Prezentacija u kojoj su predstavljeni Top brendovi Srbije
Nokia
Nokia brendoviNokia je finsko preduzeće za telekomunikacije koje je osnovao Knut Frederik Idstam u Tempereu, 1865. godine. Kompanija je kasnije premeštena u mesto Nokija, koje leži na obali reke Nokijanvirta. Tom mestu kompanija duguje naziv koji i danas upotrebljava.

Nokija je najveći svetski proizvođač mobilnih telefona. Njeno sedište je u gradu Espo blizu Helsinkija.

Istorijat

Grupa Nokija je osnovana 1966. godine spajanjem triju industrija koje su se uzdigle još u XIX veku i koje su već nosile to ime; i to industrije hartije, kaučuka i kablova. Firma je počela sa proizvodnjom televizora 70-tih godina prošloga veka, ali je i dalje ostala konglomerat „za sve i svašta“. Do uspona ovog brenda došlo je 1992, kada se grupa odrekla svih aktivnosti van domena telekomunikacija.
Finansijsko stanje
Akcije Nokije se kotiraju na većini svetskih berza. Uvedene su 1915. na Helsinškoj berzi. Danas je Nokija prisutna na berzama u Stokholmu, Londonu, Parizu, Frankfurtu i Njujorku. Brend Nokia je svoj najveći uspeh postigao oko 2000. godine, sa svojim izuzetno popularnim modelom „3310“.

Nokia brendovi 

Konzola za igru


Nokija je pokušala proboj na tržište prenosivih konzola za igru sa svojim modelom N-Gage. Izašavši na tržište, prvi put krajem 2003. godine, konzola je naišla na slab prijem usled malog broja igrica i problema sa koncepcijom. Uvaživši te činjenice, Nokija je izbacila novu verziju 2006: N-Gage QD. Uprkos svemu tome, konzola nije postigla zapaženiji uspeh.
Korporacijski slogani
Nokijin zvanični korporacijski manifest koji glasi: The Nokia Way, ističe u prvi plan brzinu i fleksibilnost odluka koje donosi ravna, umrežena organizacija. Jednake mogućnosti i otvorenost su takođe naglašeni, kao i potreba za što većim doprinosom menadžmenta preduzeća i zaposlenih.
Nokija predstavlja progresivnu i dalekovidu tehnološku grupu, koja godišnje troši milione na istraživanja i razvoj, i sebe predstavlja kao inovatora na polju mobilnih telekomunikacija.
Engleski je zvanični jezik sporazumevanja „Nokijanaca“ bez obzira na njihovu lokaciju.

 

Nokia brendovi

Nokijine vrednosti su: Zadovoljenje potrošača, Poštovanje, Postignuće i Inovacija.


Zanimljivosti

„Specijalni“ ton, koji korisnici Nokijinih telefona čuju prilikom prijema SMS poruka (kratke tekstualne poruke), zapravo je Morzeov kod za S-M-S. Shodno tome „Rastući“ ton je Morzeov kod za Nokijin slogan „Connecting People“ („Povezujemo ljude“).
Melodija zvona „Nokia Tune“ (verovatno jedna od najpoznatijih melodija na svetu) je zapravo zasnovana na „Gran Vals“, delu pisanom za gitaru, iz 19. veka, španskog muzičara Franciska Terege. Melodija je prvobitno i bila naslovljena „Gran Vals“, ali joj je ubrzo promenjen naziv, negde oko 1998, kada su ljudi nedvosmisleno počeli da je povezuju sa Nokijom.

Podeli link

Komentari (0)add

 
busy
 
« Prethodna

auto

auto

Vesti

auto

Newsletter


http://www.brendovi.com/images/banners/120x120.swf

http://www.brendovi.com/baner-dsoj.swf