Za dame

Žene, kao i brend čine ljubav, poverenje, emocije, odluke, strast i samopouzdanje

Poznati i brendovi

Poznate ličnosti i njihovi omiljeni brendovi kao deo njihovog života

Brendovi

Upoznajte vaše omiljene brendove, istorija i kako su postali najveći brendovi

Top 5 brendova u Srbiji

Prezentacija u kojoj su predstavljeni Top brendovi Srbije
Lamborghini
Lamborghini brendovi Automobili Lamborghini S.p.A., uobičajeno nazivan Lamborghini je italijanski proizvođač sportskih automobila vrhunskih performansi koji je smešten u malom italijanskom selu Svete Agate Bologneske u blizini Bologne. Lamborghini je  preduzeće u vlasništvu nemačkog  Audija, koji je ustvari preduzeće u vlasništvu Volkswagena.

Italijansku kompaniju osnovao je 1948. godine poslovni čovek Ferruccio Lamborghini (1916. - 1993.) koji je posedovao uspešnu fabriku traktora, Lamborghini Trattori S.p.A.
 
Istorija

Uobičajena verzija priče koju je ispričao sin Ferrucia Lamborghinija, glasi da je Ferruccio Lamborghini otišao  sastati s Enzo Ferrarijem u fabriku Ferrari kako bi se požalio na kvačilo Ferrarija 250 GT kojeg je posedovao. Ferrari ga je oterao kazavši mu da da ubuduće vozi traktore pošto ne zna voziti automobile. Lamborghini se vratio u svoju fabriku, rastavio kvačilo svojeg Ferrarija i video da je proizvođač kvačila za Ferrari isti kao i za njegove traktore. U svom skladištu pronašao je rezervni deo koji je smatrao prikladnim i kada ga je ugradio, kvar je bio rešen.
Ferruccio je odlučio da će automobil imati V12 motor i zaposlio je talentovanog mehaničara Giotta Bizzarrinija koji je pre radio na Ferrariju V12. Novi motor razvijao iznenađujućih 350 konjskih snaga. Automobil u koji postavljen motor dizajnirao je Franco Scaglione (Scaglione-Touring).

 
Lamborghini Murciélago Roadster

Lamborghini 350GTV prototip javno se pojavio 1963.godine na Torinskom autosalonu. Prodaja proizvodnog modela poznatog kao 350GT počela je sledeće godine sa velikim uspehom (preko 130 primeraka). Rođen pod horoskopskim znakom bika, Ferruccio Lamborghini uzeo je bika kao oznaku za logo svog novog automobila.
Nakon 350GT sledio je 400GT. Odlična prodaja oba modela osigurala je kompaniji dovoljna sredstva za dizajniranje prvog superautomobila - legendarne Lamborghini Miure.
Premijeru u novembru 1965.g. na Torinskom autosajmu vodio je sam Ferruccio. Za manje od godine, u martu 1966.g. potpun auto je predstavljen na Ženevskom autosalonu (u Torinu je predstavljen samo spoljni izgled). Automobil je nazvan prema poznatom treneru bikova za borbu, don Eduardu Miuri. Miura je bio potpuni uspeh Lamborghinija. 111 ih je prodato 1967.g. i taj uspeh je kompaniju potisnuo u mali svet egzotičnih proizvođača superautomobila. Zbog prelepog izgleda i odličnih performansi Miura je najcenjeniji Lamborghini među skupljačima automobila.

Lamborghini brendovi

1971.g. Lamborghini je predstavio neobični LP500 Countach prototip. Naziv je dobio prema reči u italijanskom slengu koju koristi osoba koja je upravo videla lepu ženu. Proizvodnja je počela tri godine kasnije. Prototip je bio prvi automobil koji je zaopčeo Lamborghini tradiciju vrata koja se otvaraju okomito, zajedno sa okomito postavljenim zadnjim usisima zraka. Isti četvorolitarskii V12 motor je korišćen.
1972.g. firma je doživela krizu. Velika narudžba traktora za Južnu Ameriku je poništena, čineći beskorisnom nadogradnju pogona koji je Lamborghini učinio očekujući porast proizvodnje. Gubitak sredstava prisilio je Ferruccia da proda deo svog udela u fabrici traktora, koji je preuzeo Fiat. Na kraju je proizvodnju traktora preuzeo SAME (Same Deutz-Fahr). Traktori Lamborghini se prodaju i danas kao deo SAME Deutz-Fahr Group.
Kroz 70te prodaja Countacha držala je firmu u životu. Uskoro je deo koji se bavio proizvodnjom automobila postao samostalan i profitabilan. Lamborghini je prodao ostatak svog udela u firmi  švajcarskim investitorima. Umro je u februaru 1993.g. u starosti od 76 godina.
Naftna kriza sedamdesetih smanjila je prodaju snažnih automobila. Posledica toga je bila smanjenje proračuna Lamborghinija i problemi nabavke delova. Nakon narudžbe, na isporuku automobila se čekalo dve godine što je smetalo kupcima. Isto tako, Lamborghiniji nikada nisu učestvovali na utrkama i nikada nisu bili potpuno usavršeni. Firma je dobila glas da izrađuje igračke za bogataše, dok Ferrari, Porsche i Maserati stvaraju zapažene karijere u svetu automobilskih trka.
Od samoga početka automobili su imali stalne i skupe kvarove. U sedamdesetim su stvari postale vrlo teške kada su auti morali proći testove ispusta izduvnih gasova u SAD. Svi ti faktori pridoneli su padu firme. Kao i mnogi drugi egzotični italijanski automobili, kvalitet konstrukcije i delova je vrlo često bila loša. 1978.g. Lamborghini je proglasio bankrot. Italijanski sud je zadužen da pronađe kupca i braća Mimran iz Švajcarske preuzeli su brend. 1980ih pod novim vodstvom stvari su krenule nabolje.
U iznenadnom preokretu brend je prodat Chrysler korporaciji. U to vreme je Lamborghini radio na Countachevom nasledniku Diablu. Tom projektu Chrysler je pridodao svoje neiscrpne resurse, poboljšao dizajn, smanjio količinu izduvnih gasova prema normama i uveo nove proizvodne tehnike. Rezultat je bio još jedan uspeh za brend. Lamborghini Diablo postao je slavan kao i njegovi prethodnici i ponovno je proizvođač bio na vrhuncu.

Lamborghini brendovi

1994.g. Chrysler je bio primoran prodati Lamborghini indonezijskoj investicijskoj grupi koju je vodio Tommy Suharto. Do prodaje je došlo zbog loših ekonomskih okolnosti za Chrysler, istih koje su u kasnim devedesetima primorale indonezijske vlasnike da ponovno prodaju brend. Nemačka automobilska kompanija Audi AG postao je zainteresovan za brend i u nizu kompleksnih transakcija postala je 1998.g. jedini vlasnik Lamborghinija.
Poslednji vlasnik Lamborghinija snažno je uticao na dizajn zadnjeg superautomobila današnjeg Murcielaga.
Lamborghinijevi modeli danas su među najsnažnijim, najskupljim i najekskluzivnijim serijski proizvedenim automobilima na putu. Razni Lamborginijevi modeli imaju različite ekskluzivna obeležja kao što su karbonski krov, high-tech V10 motor, i stilska obeležja potpisane od strane imena kao što su Franco Scaglione, Touring of Milan, Zagato, Mario Marazzi, Bertone, ItalDesign i Marcello Gandini.

Vlasnici 

Lamborghini je imao mnoge vlasnike:
•    Ferruccio Lamborghini 1963–1972
•    Georges-Henri Rossetti i René Leimer 1972–1977
•    bankrot 1977–1984
•    Patrick Mimram (upravljao 1980–1984) 1984–1987
•    Chrysler 1987–1994
•    Megatech 1994–1995
•    V'Power, Mycom 1995–1998
•    Audi AG 1998-danas
                    
Najpoznatiji modeli Miura, Diablo i Murcielago smatraju se najpoželjnijim automobilima danas i najzaslužniji su za slavu brenda. Trenutna ponuda (2007. godine) sastoji se od Murciélaga LP640, i Murciélaga LP640 Roadster i manjeg i jeftinijeg Gallarda i Gallarda Spyder. Svi su dvosedi sa središnje smeštenim motorom i pogonom na sva četiri točka. Stil je najvećim delom zasluga Luc Donckerwolkea. Budući modeli će možda obuhvatiti Gallardo s pogonom na zadnje točkove i SUV u smislu LM002. Dizajn na sledećim modelima će potpisati Walter de'Silva koji je dizajnirao 2006 Miura koncept i zamenio je Luc Donckerwolkea na čelu Centro Stile Lamborghini, delu za dizaj unutar Lamborghinija.
Gallardo Special Edition sličan je Gallardu. Imaju isti motor i vešanje, ali se razlikuju u spoljnom izgledu: celi krov je načinjen od stakla.

Trkaći modeli

Ferrucio Lamborghini postavio je pravilo da Lamborghini neće ulaziti u svet trka. Smatrao je da bi takav program bio prezahtevan i preskup za firmu. Shodno tome ni jedan automobil za trke nije napravljen za vreme njegove uprave firmom.
1972.g. nakon ulaska Fiata u firmu, upravljnje je pruzeo Rosetti, i Lamborghini je dogovorio saradnju s BMWom za proizvodnju trkačeg automobila u dovoljnoj količini za homologaciju. Lamborghini ipak nije uspeo odraditi svoj deo dogovora i na kraju je automobil razvijen u BMW Motorsport Division pod oznakom BMW M1.
1986.g. Lamborghini je razvio model QVX za takmičenje u prvenstvu Grupe C. Jedan automobil je napravljen, ali je zbog nedostatka sponzorstva propustio čitavu sezonu. QVX se takmičio sam u jednoj trci koja nije bila deo prvenstva. 1986.g. Southern Suns trka duga 500km u Kyalamiu u Južnoafričkoj republici, a autombilom je upravljao Tiff Needell. Iako je automobil bolje završio nego što je počeo, nije se uspelo pronaći sponzore i program je otkazan.

Lamborghini brendovi  

Lamborghini je bio dobavljač motora za trke Formule 1 za sezone od 1989. do 1993. Dobavljao je motore za timove Larousse, Ligier, Lotus, Minardi i "Lamborghini" tim koji ustvari nije bila momčad kompanije. Kasnije 1991 godine Lamborghini motor Formule 1 korišćen je u sportskom automobilu prvenstva Grupe C u timu Konrad KM-011. Međutim nakon nekoliko trka projekt je obustavljen. Isti motor označen kao Chrysler, tada vlasnika Lamborghinija testiran je od strane ekipe McLaren pred kraj sezone 1993. Motor je bio razmatran za sezonu 1994, ali jeekipa odustala od pregovora i odabrala Peugeot motor, iako je prema glasinama Ayrton Senna bio oduševljen performansama motora.
Dve verzije trkaćeg modela Diabla su napravljena za Diablo Supertrofej (svi automobili u utrci su isti model), trku koja se održavala od 1996.g. do 1999.g. U prvoj godini utrkivanja, korišćen je model Diablo SVR, dok je ostale tri godine korišten Diablo 6.0 GTR.
Lamborghini je razvio Murcielago R-GT kao proizvođački trkaći automobil za natecanje FIA GT prvenstvo, Super GT prvenstvo i Američku Le Mans seriju u 2004. godini. Najbolja pozicija na trci u FIA GT prvenstvu osvojeno je na početku prvenstva u Valenciju gde je automobil u ekipi Reiter Engineering završio treći. U Super GT prvenstvu na stazi u Suzuki automobil je pobedio u otvarajućoj rundi (momčad Japan Lamborghini Owners Club).
GT3 verziju Gallarda razvio je Reiter Engineering.

Podeli link

Komentari (0)add

 
busy
 
« Prethodna   Sledeca »

auto

auto

Vesti

auto

Newsletter


http://www.brendovi.com/images/banners/120x120.swf

http://www.brendovi.com/baner-dsoj.swf