Za dame

Žene, kao i brend čine ljubav, poverenje, emocije, odluke, strast i samopouzdanje

Poznati i brendovi

Poznate ličnosti i njihovi omiljeni brendovi kao deo njihovog života

Brendovi

Upoznajte vaše omiljene brendove, istorija i kako su postali najveći brendovi

Top 5 brendova u Srbiji

Prezentacija u kojoj su predstavljeni Top brendovi Srbije
Nivea

Nivea brendoviDr. Oscar Troplowitz kompaniju Beiersdorf iz Hamburga kupio je od osnivača Paula C. Beiersdorfa 1890. godine. Sve do pojave NIVEA kreme Troplowitz je uspešno razvio i stvorio prvu samolepljivu traku i samolepljive flastere i prvu samolepljivu gumu.

Njegov naučni savetnik, profesor Paul Gerson Unna, takođe je stremio prema razvoju i napretku. Upravo on je privukao pažnju dr. Troplowitza za eucerit koji je činio bazu NIVEA kreme.

Godine 1911.“rođena” je NIVEA krema. Za njen nastanak zaslužan je eucerit. Nakon decenije istraživanja, dr. Isaac Lifschütz otkrio je revolucionarni emulgator, a to je značilo da je moguć proizvod koji može kombinovati aktivnu supstancu, ulje i vodu kako bi se stvorila stabilna baza za kreme. Dr. Oscar Troplowitz iz Beiersdorfa upotrebio je eucerit za bazu potpuno nove vrste kozmetičke kreme: NIVEA kreme.

Nivea brendovi 

Ubrzo nakon njena otkrića u decembru 1911. godine, NIVEA krema našla se u limenoj žutoj kutijici. Maštovite dekorativne zelene ivice odražavale su popularni trend u umetnosti toga vremena, art nouveau (franc. „nova umetnost“) koji su karakterisali isprepleteni i ornamentalni oblici koji se mogu pronaći u prirodi. U skladu s tradicijom davanja latinskih naziva farmaceutskim proizvodima, dr. Troplowitz je snežnobelu kremu nazvao „NIVEA“ što je izvedeno od latinskog prideva „niveua/nivea/niveum“, što znači snežnobelo. Kao glavni proizvod palete proizvoda NIVEA, formula NIVEA kreme nije se mnogo menjala od svojih početaka.

Logo
Godine 1959. logo NIVEA kreme s karakterističnim slovima „krema“ prvi se put pojavio na NIVEA kutiji. Potpomognut snažnim NIVEA slovima u stilu klasičnog Roman fonta, ovaj logo prožeo je inače potpuno plavu kutiju. Slogani i objašnjenja za upotrebu proizvoda – slogani „za negu kože“ predstavljen 1928. i „ za kuću i sport“ iz 1931., više nisu bili potrebni jer je NIVEA krema stekla status međunarodno poznatog i klasičnog brenda. Uspešan logo zadržan je u nepromenjenom obliku sve do današnjih dana.

Inovacije
Godine 1980. NIVEA je proširila evropsko tržište kozmetike za muškarce predstavljanjem Balzama koji se upotrebljavao nakon brijanja i nije nadraživao kožu, već ju je opuštao.

Godine 1998. NIVEA istraživački tim predstavio je inovaciju s područja kozmetike: sastojak protiv bora Q10.

Q10, sastojak strukture slične vitaminu, ima važnu ulogu u proizvodnji energije u ćelijama ljudskog tela. Naučni testovi pružili su impresivne rezultate i dokazali korisnost proizvoda s Q10 u borbi protiv starenja.

Dnevna krema NIVEA VISAGE nega protiv bora Q10 brzo je postala najprodavaniji proizvod protiv bora na celom svetu, iako je to samo jedan od mnogih proizvoda iz ove linije koji sadržava ovaj izvanredni sastojak.

Godine 1999. predstavljeni su izuzetno uspešni NIVEA SUN sprejevi za zaštitu od sunca. Vrlo praktični i ugodni na koži zbog nemasne i brzoupijajuće vodootporne formule sadržavaju i NIVEA zaštitni faktor australijskih standarda i aktivni kompleks s vitaminom E koji štiti ćelije kože. Osmišljena je cela serija kratkih TV reklama za NIVEA SUN sprej za zaštitu od sunca. Radnja je smeštena na plaži, a prisutan je osećaj bezbrižnosti i sreće dok svaka TV reklama prenosi ugođaj opuštene atmosfere na plaži.

Oglašavanje

Karakteristične plava i bela boja upotrebljavane su za pakovanje proizvoda, pisano oglašavanje i filmsko oglašavanje. Glavna tema oglasa bili su ljudi koji aktivno uživaju u svom životu.

Oglašavanje tokom ´60-ih zaslužno je za jedan element koji je stekao izuzetno veliku popularnost: NIVEA lopta na naduvavanje za plažu koja predstavlja klasični NIVEA dizajn.

Nivea brendovi 

Sport i aktivnost bili su vrlo popularni pa je zato lopta bila vrlo tražena jer je bilo jednostavno istovremeno se zabavljati i biti aktivan. Pisani oglasi i TV reklame prikazivali su sportske aktivnosti u slobodno vreme i upotpunili ih  NIVEA loptom koja je imala ključnu ulogu.

Kampanja s loptom je i prva kampanja usmerena prema nekom predmetu i vezana uz brend  NIVEA, a ne uz pojedinačne proizvode.

Velika reklamna kampanja naglasila je slogan „Samo ja“ i kvalitet NIVEA proizvoda ujedinjujući na najbolji mogući način sve aspekte nege kože u jednom proizvodu: NIVEA dnevna krema, hidratantna noćna krema, krema za različite vremenske uslove kao i hidratantna i zaštitna krema. Grafički izgled serije oglasa nadahnut je modernim naivnim slikarstvom koje je bilo vrlo popularno ´70-ih. Mnogobrojni oglasi prikazivali su poznatu plavo-belu limenu kutiju kako se skladno stapa s prirodnom, prikazanu na privlačan, pomalo dečji način. Svaka reklama simbolizovala je barem jednu karakteristiku NIVEA kreme.

Ova serija oglasa pretvorila se u izuzetno uspešnu priču o NIVEA kremi, a kampanja je u Evropi trajala od 1973.-1988. godine te je predstavila više od stotinu različitih tema.

´90-ih se promenio duh vremena te su iskrenost, povratak porodičnim vrednostima i stvarnim osećanjima postale važne odrednice razdoblja. Izgled i duh vremena zaštitnog znaka NIVEA kreme simpatično su primenjeni na međunarodnom nivou za reklamnu seriju "Plava harmonija". Prve reklame u novinama i na televiziji kampanje lansirane 1992. prikazivale su predivne trenutke ljudskog zajedništva: nežnost, poverenje i sigurnost.

Stvarne osećaje prenela je TV reklama za NIVEA kremu pod nazivnom „Licem u lice“. Glumci u reklami, Maya Saxton i Anthony Bernards, zaljubili su se za vreme snimanja! U reklami razmenjuju nežne poljupce uz zvukove hita iz ´60-ih „I´ve got you, babe“. Stvarni osećaji bili su očigledni pa je impresivna reklama 1993. osvojila nagradu za najbolji poljubac u TV reklami.

Nivea i Internet

Prva međunarodna internetska stranica NIVEA ugledala je svetlost dana 1996. Tradicija duga čitav vek, korporacijske vrednosti i tradicionalni izgled pretočeni su u potpuno digitalni medij koji je pružao više od običnih informacija. Međunarodnoj publici predstavljena je predivno dizajnirana, razigrana i osećajna kampanja. Uz manje-više obavezni sadržaj kao što su istorija brenda i važne informacije o proizvodima, internetska stranica sadržavala je opširne savete o nezi i igre. NIVEA.com nalazi se među prvim stranicama koja je osećanjima i zabavnim pristupom predstavila svoje vrednosti.

Nivea brendovi

Podeli link

Komentari (0)add

 
busy
 
« Prethodna

auto

auto

Vesti

auto

Newsletter


http://www.brendovi.com/images/banners/120x120.swf

http://www.brendovi.com/baner-dsoj.swf