Za dame

Žene, kao i brend čine ljubav, poverenje, emocije, odluke, strast i samopouzdanje

Poznati i brendovi

Poznate ličnosti i njihovi omiljeni brendovi kao deo njihovog života

Brendovi

Upoznajte vaše omiljene brendove, istorija i kako su postali najveći brendovi

Top 5 brendova u Srbiji

Prezentacija u kojoj su predstavljeni Top brendovi Srbije
Home arrow Vesti za Dame arrow Ipak nisu svi isti
Ipak nisu svi isti
brendoviTradicionalni mačo tip muškarca se definiše kroz uzdržavanje od emocija, stremljenje ka statusu i uspehu, odvajanjem seksa od emocija, kao i snagom, agresivnošću i homofobijom. Tradicionalne muške vrednosti se menjaju i muškarci doživljavaju (r)evoluciju.
Sve manje muškaraca obraća pažnju na ova poimanja muškosti i polako otkriva svoju žensku stranu. Najveći uticaj na to imaju mediji koji propagiraju modernog muškarca, menjaju potrošačku svest  i poimanje tradicionalnih mačo vrednosti. Standardni stavovi prema muškosti se menjaju a njihov proizvod je stvaranje potpuno novog koncepta muškosti. Tako nastaju metroseksualci, urbani muškarci sa izuzetnim estetskim osećajem koji mnogo vremena, energije i novca troše na svoj izgled i lifestyle. Ikone metrosekualaca su Dejvid Bekam, Bred Pit, Tom Cruise i Johnny Deep a mnogi muškarci bi voleli da budu takvi. Zanimljiva kategorija i prijatna promena u evoluciji muškaraca ali ipak previše karatkeristika koje se pripisuju ženama.
U poslednje vreme, sve češće se spominju i uberseksualci (über na nemačkom znači nad, iznad, preko), idealni muškarci koji će u svakom trenutku pokazati svoju ženstvenu stranu, a istovremeno zadržati svoju muževnost. To je kompletan i prosvećen muškarac i u fizičkom i u intelektualnom pogledu. Uberseksualci su kompletne ličnosti koje teže kvalitetu u svemu što rade. To su muškarci o kojima sanjaju sve žene.
Oni su ponosni na svoja dobra dela, poštuju žene, razmišljaju globalno, oni su osećajni i prirodni, više polažu na intelekt nego na fizički izgled, strana im je svaka grubost, predstavljaju spoj tradicionalnih vrednosti, pouzdani su prijatelji, ne zamaraju se ženskim tračevima i kremama protiv bora. Uberseksualci sve rade sa stilom, odlično izgledaju i drže do sebe, inteligentni su, obrazovani, uspešni, lideri u vezi, galantni, a razumeju se u kulturu, politiku, sport i emocije do detalja. Neki od poznatih primera su George Clooney, Guy Ritchie, Ewan McGregor, Barack Obama, Bono U2, Denzel Washington i Pierce Brosnan.
Sigurno je da žene misle da su veći i jači muškarci koji žive u skladu sa svojom ženskom stranom od nabeđenih mačo tipova iz praistorije. Oni koji gledaju romantične komedije, čitaju vesti za dame i poznaju muško-ženske odnose, tepaju nam, vode računa o svom izgledu i imaju omiljeni modni brend a pri tom su muževni nikako nisu isti kao svi.

Podeli link

Komentari (1)add

...
napisao/la Mina, September 05, 2009

cini mi se cak da su kod zena zastupljeni zaista svi navedeni tipovi muskaraca.ali ipak ostaju neke tipicne osobine i razmisljanja koja su samo muska.

 
busy
 
« Prethodna   Sledeca »

auto

auto

Vesti

auto

Newsletter


http://www.brendovi.com/images/banners/120x120.swf

http://www.brendovi.com/baner-dsoj.swf