Za dame

Žene, kao i brend čine ljubav, poverenje, emocije, odluke, strast i samopouzdanje

Poznati i brendovi

Poznate ličnosti i njihovi omiljeni brendovi kao deo njihovog života

Brendovi

Upoznajte vaše omiljene brendove, istorija i kako su postali najveći brendovi

Top 5 brendova u Srbiji

Prezentacija u kojoj su predstavljeni Top brendovi Srbije
Siemens
SiemensKompanija Siemens je u samom svetskom vrhu sa delatnošću na području elektrotehnike i elektronike. Siemens je jedna od najvećih i po tradiciji najstarijih kompanija na svetu, sa oko 440 hiljada zaposlenih u preko 190 zemalja.

Kompaniju su osnovali 1847. godine u Berlinu mladi inženjer i pornalazač Werner Siemens, mehaničar Johan Georg Galjske i njihov saradnik Georg Siemens. Od samog početka telegrafsko – građevinska kompanija Simens i Galjske je pripadala najdinamičnijim preduzećima u oblasti elektrotehnike.
Samo nekoliko godina posle osnivanja kompanije otvoren je i prvi njen ogranak u inostranstvu – u Rusiji.

Od progresivnih, dalekosežnih ideja Werner von Siemens-a i njegovog rođaka Johann Georg Siemens-a, koje su i tada bile ispred svog vremena, do današnjih dana prošlo je više od 150 godina permanentnog rada usmerenog ka inovacijama i širenju oblasti poslovanja.

Siemens 

Poslovanje kompanije na prostoru naše zemlje počinje još krajem 19. veka kada se ime Siemens vezuje za proces elektrifikacije. Počevši od 1887. pa do 1904. godine izgrađen je niz elektrana i u rad su pušteni sistemi javne rasvete u gradovima. Prve Siemens elektrane nikle su u Užicu, Gamzigradskoj banji, Vučju i Ivanjici, a javnu rasvetu dobili su Beograd, Požarevac, Šabac, Niš i Leskovac, kao i Kraljevski dvor u Beogradu.

Široku paletu high-tech proizvoda i usluga, stručnim znanjima, kompanija Siemens integriše u rešenja u oblasti telekomunikacija, energetike, industrije, saobraćaja i medicine.

 

Podeli link

Komentari (0)add

 
busy
 
Sledeca »

auto

auto

Vesti

auto

Newsletter


http://www.brendovi.com/images/banners/120x120.swf

http://www.brendovi.com/baner-dsoj.swf