Za dame

Žene, kao i brend čine ljubav, poverenje, emocije, odluke, strast i samopouzdanje

Poznati i brendovi

Poznate ličnosti i njihovi omiljeni brendovi kao deo njihovog života

Brendovi

Upoznajte vaše omiljene brendove, istorija i kako su postali najveći brendovi

Top 5 brendova u Srbiji

Prezentacija u kojoj su predstavljeni Top brendovi Srbije
Guinness
GuinnessČuveni brend nastao je zahvaljujući Arturu Prajsu, arhiepiskopu irskog seoceta Selbridž, koji je posle svoje smrti ostavio u nasledstvo upravniku Ričardu Guinnesu i njegovom sinu sumu od po 100 sterling funti.

Kroz četiri godine Artur je od tih para iznajmio omanju pivaru u Lejsklipu, nedaleko od Dablina i krenuo da radi zajedno sa bratom.
Godine 1759. kada mu je bilo 34 godine Artur je ovaj posao prepustio bratu, a sam je zakupio pivaru u jugozapadnom delu Dablina na 9.000 godina. Imao je samo 4 ara zemlje, konjušarnicu sa 12 konja, mlin i kotao, ali je verovao u uspeh, govoreći kako ima celih 9.000 godina pred sobom da dostigne savršenstvo. Otpočeo je proizvodnju i kroz 8 godina bio je priznat od strane Dablinske korporacije pivara.

Guinness 

Godine 1778. Artur Guines je prvi put napravio svoje čuveno tamno pivo – porter, koje se toliko svidelo potrošačima da se od sledeće godine kompanija preusmerila samo na proizvodnju tamnog piva. Artur je preminuo u 78. godini, a njegovo troje dece: Artur, Bendžamin i Vilijam Lenel nastavili su očev posao i postali prvi predstavnici dinastije Guines.

Slogan brenda Guines – To je ono što je dobro za tebe, potvrđen je kao tačan prilikom istraživanja Džona Foltsa sa univerziteta u Viskonsenu, koje je pokazalo da redovna konzumacija ovog piva deluje preventivno protiv srčanih napada, kao i da pomaže u borbi protiv trombova.

Guinness 

Zanimljivo je da je krajem 2007. godine pivara Guinness pustila u prodaju i sapun sa mirisom piva, koji prema rečima proizvođača, treba da potrošačima pruži osećaj kao da se i dalje nalaze u pabu.
Neki od Guinness proizvoda: pivo na točenje: Guinness Draught Stout i Extra Cold Draught Stoutout, kao i u flašama i konzervama: Guinness Draught Surger, Guinness Original/Extra Stout i Guinness Bitter, ali i specijalne limitirane serije: Guinness Brew 39 Limited Edition i Guinness Toucan Brew.

Podeli link

Komentari (0)add

 
busy
 
Sledeca »

auto

auto

Vesti

auto

Newsletter


http://www.brendovi.com/images/banners/120x120.swf

http://www.brendovi.com/baner-dsoj.swf