Za dame

Žene, kao i brend čine ljubav, poverenje, emocije, odluke, strast i samopouzdanje

Poznati i brendovi

Poznate ličnosti i njihovi omiljeni brendovi kao deo njihovog života

Brendovi

Upoznajte vaše omiljene brendove, istorija i kako su postali najveći brendovi

Top 5 brendova u Srbiji

Prezentacija u kojoj su predstavljeni Top brendovi Srbije
Ferrari
FerrariFerrari je jedan od najmoćnijih i najprepoznatljivijih brendova, sa čijim imenom su neraskidivo povezani sport, glamur, uspeh i prestiž. Kompanija se bavi proizvodnjom putničkih i sportskih vozila, a poseduje i formula 1 tim.

Misija brenda Ferrari je da stvara jedinstvene sportske automobile, koji predstavljaju vrhunac italijanske automobilske industrije – na putu ili trkačkoj stazi.
Osnovni brend su automobili Ferrari u tradicionalnoj crvenoj boji. Znak kompanije je crni propeti konjić na žutoj podlozi sa slovima S i F u pozadini i  sa italijanskom zastavom na vrhu i natpisom Ferrari pri dnu.

Ferrari 

Zanimljiva je priča o konjiću sa znaka, koji je prethodno pripadao izvesnom pilotu i baronu, a koji je Ferrari dobio samo na korišćenje, da bi danas ovaj simbol postao zaštitni znak brenda. Žutu pozadinu i slovca je dodao sam Ferrari, možda zbog toga što je ta boja bila simbol njegovog rodnog grada, a možda po njegovom omiljenom cvetu – suncokretu.
Kompaniju je osnovao Italijan Enco Ferrari 1947. godine. Reč je o bivšem vodiču mazgi, koji je posle demobilizacije u Prvom svetskom ratu prošao test vozača i zaposlio se u automobilskoj kompaniji Construzioni Meccaniche Nazionali u Milanu. Desetak godina kasnije osnovao je sopstvenu firmu Scuderia Ferrari, a proizvodnjom vozila počeo je da se bavi tek 1946.
Zanimljivo je kompanija za radoznale potrošače otvorila i muzej Ferrari, koji se nalazi u Maranelu.

Ferrari

Neki od automobila koje je proizvela ova kompanija su: Spider, Maranello 575М i F430.

Podeli link

Komentari (0)add

 
busy
 
« Prethodna   Sledeca »

auto

auto

Vesti

auto

Newsletter


http://www.brendovi.com/images/banners/120x120.swf

http://www.brendovi.com/baner-dsoj.swf