Za dame

Žene, kao i brend čine ljubav, poverenje, emocije, odluke, strast i samopouzdanje

Poznati i brendovi

Poznate ličnosti i njihovi omiljeni brendovi kao deo njihovog života

Brendovi

Upoznajte vaše omiljene brendove, istorija i kako su postali najveći brendovi

Top 5 brendova u Srbiji

Prezentacija u kojoj su predstavljeni Top brendovi Srbije
Samsung

SamsungSamsung je industrijski koncern osnovan je u Koreji 1938. godine i prvobitno se bavio proizvodnjom pirinčanog brašna. Osnivač kompanije je Li Bjon Čholj. Ubrzo potom Li uspeva da proširi svoju delatnost i na druge prehrambene proizvode.

Tako je mogao da registruje brend.  Učinio je to pod nazivom Samsung Trading Company, jer je već uveliko izvozio svoje proizvode u Kinu i SAD. Postoji legenda prema kojoj je Li Bjon Čholj na zgarištu svoga doma našao kovčeg sa novcem pomoću koga je osnovao kompaniju.

Samsung 

Ime kompanije Samsung znači tri zvezde i dovodi se u vezi sa trojicom sinova, koje je imao osnivač kompanije Lija Bjona Čholja. Nedugo potom, posle svrgavanja tadašnjeg predsednika, Li je uhapšen. Njegov najmlađi sin je, uprkos dalekoistočnoj tradiciji prema kojoj je trebalo da kompaniju nasledi najstariji sin, upravljao Samsungom do 2008. godine.
Jedan od najvažnijih trenutaka u istoriji kompanije dogodio se 1969. godine kada je Samsung promenio svoju osnovnu delatnost posle ujedinjenja sa kompanijom Sanyo i počeo da se bavi proizvodnjom crno-belih televizora, uglavnom za izvoz, pošto je samo 2% Korejanaca sebi moglo da priušti takav luksuz.

Samsung 

Samsung nudi sledeće proizvode: televizore, računare i računarsku opremu, audio i video uređaje, foto oprema, uređaje za video nadzor, ali i belu tehniku.

Samsung

Osnovni cilj i moto kompanije i njihovog rada rada je da kreira budućnost zajedno sa stalnim kupcima i poslovnim partnerima. Koriste se ljudski i ekološki resurse kompanije da bi stvorili proizvode i usluge vrhunskog kvalitet, dajući pritom doprinos globalnom poboljšanju standarda čovečanstva.

Podeli link

Komentari (0)add

 
busy
 
« Prethodna   Sledeca »

auto

auto

Vesti

auto

Newsletter


http://www.brendovi.com/images/banners/120x120.swf

http://www.brendovi.com/baner-dsoj.swf