Za dame

Žene, kao i brend čine ljubav, poverenje, emocije, odluke, strast i samopouzdanje

Poznati i brendovi

Poznate ličnosti i njihovi omiljeni brendovi kao deo njihovog života

Brendovi

Upoznajte vaše omiljene brendove, istorija i kako su postali najveći brendovi

Top 5 brendova u Srbiji

Prezentacija u kojoj su predstavljeni Top brendovi Srbije
Home arrow Brendovi arrow Ostalo arrow Cartier
Cartier
Cartier Cartier  je čuvena Francuska kompanija, koja proizvodi visokokvalitetne satove i nakit (prstenje, narukvice, ogrlice i drugo), predmete od kože, parfeme i opremu izvanrednog dizajna i predstavlja luksuzni brend.

Priča o brendu Cartier počinje daleke 1847. godine kada Luj Fransoa Kartije postaje vlasnik radionice svog učitelja Adolfa Pikara. Radionica se razvija i već 1853. godine pušta u prodaju nove proizvode namenjene privatnoj klijenteli. Šest godina kasnije kompanija se seli u sam centar Pariza. Tokom svog rada ova kompanija nije odustajala od težnje da stvori nešto novo, a da ne izgubi iz vida klasični stil. Početkom prošlog veka Kartije otkriva sklad brilijanata i platine, koja postaje nezamenljivi materijal za izradu nakita.
Zaštitni znak korporacije je znak pantera. Sedište kompanije je u Parizu u ulici Rue de la Paix broj 13, koja je inače poznata po velikom broju juvelirskih radnji.
O kvalitetu Kartije proizvoda svedoči i činjenica da su se upravo za njih odlučivale i brojne poznate ličnosti, pa čak i kraljevske porodice.

Cartier  

De Gol je imao naviku da poklanja Kartije proizvode stranim državnicima, pa je tako jednom članu engleskog dvora poklonio najmanji sat na svetu, Staljinu privezak, a Hruščovljevoj supruzi pudrijeru. Kralj  Aleksandar Karađorđević je kod njih poručio specijalni džepni sat od emajla, sa zlatnim lančićem, kao i kutijom za šibice ukrašen sedefom i biserima. Najstrastveniji kupac bio je izvesni Maharadža od Kapurtale, koji je posedovao kolekciju od ukupno 348 Cartier satova.

Cartier  

Jedan od najinteresnijih i najmisterioznijih Kartije proizvoda je upaljač u obliku pantera, koji je na sebi imao 1.121 brilijanta i 260 safira, dok su oči pantera bile od smaragda. Ovaj čuveni upaljač je ukraden iz juvelirnice i nikada do danas nije pronađen.
Butici Kartije postoje u preko 20 zemalja, a njihov nakit danas nije samo ukras, već i svojevrsni statusni simbol.


Podeli link

Komentari (0)add

 
busy
 
Sledeca »

auto

auto

Vesti

auto

Newsletter


http://www.brendovi.com/images/banners/120x120.swf

http://www.brendovi.com/baner-dsoj.swf