Za dame

Žene, kao i brend čine ljubav, poverenje, emocije, odluke, strast i samopouzdanje

Poznati i brendovi

Poznate ličnosti i njihovi omiljeni brendovi kao deo njihovog života

Brendovi

Upoznajte vaše omiljene brendove, istorija i kako su postali najveći brendovi

Top 5 brendova u Srbiji

Prezentacija u kojoj su predstavljeni Top brendovi Srbije
Yahoo
YahooYahoo je svima dobro poznati internet pretraživač. Osnovali su ga 1994. godine apsolventi Stenfrd univerziteta Dejvid Filo i Džeri Jand. Jedan od principa kompanije je - Tražimo ideje koje će promeniti svet.

Postoji više različitih verzija kojima se objašnjava nastanak imena Yahoo, koje se vezuje za knjigu Džonatana Svifta „Guliverova putovanja“, u kojoj je ovom rečju imenovana rasa grubih čovekolikih bića. Na ovoj verziji insistiraju sami osnivači brenda, dok su u opticaju još i verzija prema kojoj je Yahoo zapravo akronim fraze Yet Another Hierarchical Officious Oracle. U približnom prevodu ovo bi značilo Još jedan hijerarhijski, nezvanični prorok. Treća verzija je modifikovana verzija japanskog pozdrava Yahhoo.
Međutim, pošto je ime Yahoo već bilo registrovano kao brend roštiljskog sosa, domišljati vlasnici su dodali imenu i znak uzvika.
Pored funkcije internet pretraživača Yahoo svojim korisnicima nudi i druge stvari kao što su Yahoo messenger, igrice na mreži, informacije o sportu, muzici, filmovima, poznatim ličnostima, kupovini, kataloge sajtova,  kao i mogućnost udruživanja u takozvanim grupama. O uspehu ovog brenda govori ne samo činjenica da je glavna konkurencija Googlu u oblasti pretraživanja i MSN, ICQ i sličnim servisima u oblasti instant komunikacije, već i zainteresovanost kompanije Mikrosoft za saradnju i kupovinu ovog portala.

Yahoo 

Pored brojnih već postojećih servisa Yahoo! je prošle godine pustio u rad i poseban sajt namenjen damama Yahoo! Shine, ali i nekoliko socijalnih mreža, kao što su:  blo.gs, Upcoming.org, del.icio.us i webjay.
Ova kompanija danas zapošljava preko 15.000 radnika, dnevno pretražuje više od 3 milijarde internet stranica, a uživa i poverenje nekih stranih vlada. Naime, poznat je slučaj kineskog disidenta Vana Sjaonina, kome su kineske vlasti odredile kaznu od deset godina zatvora upravo zahvaljujući dokaznom materijalu, koji je pružilo njegovo Yahoo! poštansko sanduče.

Podeli link

Komentari (0)add

 
busy
 
Sledeca »

auto

auto

Vesti

auto

Newsletter


http://www.brendovi.com/images/banners/120x120.swf

http://www.brendovi.com/baner-dsoj.swf