Za dame

Žene, kao i brend čine ljubav, poverenje, emocije, odluke, strast i samopouzdanje

Poznati i brendovi

Poznate ličnosti i njihovi omiljeni brendovi kao deo njihovog života

Brendovi

Upoznajte vaše omiljene brendove, istorija i kako su postali najveći brendovi

Top 5 brendova u Srbiji

Prezentacija u kojoj su predstavljeni Top brendovi Srbije
Home arrow Brendovi arrow Ostalo arrow Duracell
Duracell
DuracellDuracell je o još jedan brend, od mnogobrojnih koji su u vlasništvu kompanije Procter and Gamble. Baterije brenda Duracell prodaju se u preko 150 zemalja sveta, što čini Duracell vodećim svetskim proizvođačem baterija.

Naime, svaka treća kupljena baterija u svetu je Duracell.
Duracell veruje da su mogućnosti prenosivih izvora energije bezgranične. Duracell proizvodi alkalne baterije svih formata , uključujući i punjive baterije.
Istorija Duracella počinje dvadesetih godina dvadesetog veka kada su naučnik – pronalazač Semjuel Ruben i Filip Rodžers ujedinili svoje snage. Potraga za opremom potrebnom za eksperimente dovela je Rubena u kompaniju Melori. Međutim, Melori ne samo da je dao Rubenu opremu, već mu je predložio da ujedine njegov genij i njihove proizvodne mogućnosti. Zahvaljujući ovome nastala je kompanija PRM, koja će kasnije postati poznata kao Duracell. Izumi Semjuela Rubena napravili su revoluciju u oblasti prenosivih izvora energije. On je tokom pedesetih godina uspeo da učini baterije kompaktnijim, izdržaljivijim i trajnijim nego ikada pre. Negde u isto vreme Istmen Kodak je predstavio tržištu fotoaparat sa ugrađenim blicem, kome je bilo potrebno više energije, nego što su cink-karbonijumske baterije mogle da obezbede. Za ovakve aparate bile su potrebne alkalne baterije, ali u novom formatu: AAA. Samjuel je uspeo da ih napravi. Godine 1964. formalno je nastao brend Duracell, sastavljen od reci Durable (trajan) i Cell (ćelija).

Duracell 

Zaštitni znak brenda Duracell je veseli i energični zeka. Ovaj lik je smišljen pre trideset godina da pokaže potrošačima prednost Duracella u odnosu na druge baterije. U velikim tržnim centrima puštalu su po dva zeca igračke, od kojih je jedan radio na alkalne Duracell baterije, a drugi na obične i Duracell zeka bi uvek duže ostajao u pokretu.

Duracell 

Danas je Duracell zeka poznat celom svetu, uvek izlazi kao pobednik, ostajući pun energije čak i onda kada njegovi protivnici nisu u stanju ni da se pomere.

Podeli link

Komentari (0)add

 
busy
 
« Prethodna   Sledeca »

auto

auto

Vesti

auto

Newsletter


http://www.brendovi.com/images/banners/120x120.swf

http://www.brendovi.com/baner-dsoj.swf