Za dame

Žene, kao i brend čine ljubav, poverenje, emocije, odluke, strast i samopouzdanje

Poznati i brendovi

Poznate ličnosti i njihovi omiljeni brendovi kao deo njihovog života

Brendovi

Upoznajte vaše omiljene brendove, istorija i kako su postali najveći brendovi

Top 5 brendova u Srbiji

Prezentacija u kojoj su predstavljeni Top brendovi Srbije
Home arrow Brendovi arrow Ostalo arrow Walt Disney
Walt Disney
Walt DisneyWalt Disney je jedna od najvećih korporacija u industriji zabave. Osnovana je 16.10.1923. od strane braće Dizni: Voltera i Roja kao mali animatorski studio, a danas je jedan od najvećih holivudskih studija, vlasnik jedanaest tematskih parkova i dva akvaparka.

Pored toga vlasnik je i nekoliko radotelevizijskih kompanija, među kojima je i ABC (Ej-Bi-Si).
Sam Volt Dizni je po profesiji bio filmski producent, režiser, scenarista i animator, idejni tvorac mnogih crtanih likova, ali i Diznilenda, omiljene destinacije dece i svih onih koji se tako osećaju. Među prvima je počeo da koristi zvučni film, ponavljanje scena i gegove i dosnimavanje zvuka, a izvšio je i značajan uticaj na animatore svoga vremena.

Walt Disney 

Najpoznatiji likovi diznijevih stripova i crtanih filmova su: Paja Patak, Pata, Vlaja, Raja, Gaja, Baja Patak, Miki Maus, Mini Maus, Mića, Belka, Horacije, Pluton, Hromi Daba i Šilja.
Ipak, nisu svi animirani likovi delo samog Diznija, već i brojnih talentovanih pojedinaca koji su prošli kroz ovu kompaniju, a kojima je ona ukazala poštovanje nazvavši ih „Diznijevim legendama“. Sa njima se možete upoznati na sajtu legends.disney.go.com , na kome su predstavljene njihove biografije, dela i aforizmi.
Sedište kompanije se nalazi u gradiću Berbanku u Kaliforniji (SAD),a njena tržišna vrednost je krajem 2006. godine procenjena na 69 milijardi dolara.
Pod geslom „Volt i budućnost“ ljubitelji ovog brenda mogu se bliže upoznati sa životom i delom Diznija u Muzeju porodice Dizni.


Walt Disney

Još od vremena svog osnivanja 1923. godine The Walt Disney Company se bavi stvaranjem kvalitetnog, kreativnog sadržaja i posebnom veštinom pričanja neobičnih priča.

Podeli link

Komentari (0)add

 
busy
 
« Prethodna   Sledeca »

auto

auto

Vesti

auto

Newsletter


http://www.brendovi.com/images/banners/120x120.swf

http://www.brendovi.com/baner-dsoj.swf