Za dame

Žene, kao i brend čine ljubav, poverenje, emocije, odluke, strast i samopouzdanje

Poznati i brendovi

Poznate ličnosti i njihovi omiljeni brendovi kao deo njihovog života

Brendovi

Upoznajte vaše omiljene brendove, istorija i kako su postali najveći brendovi

Top 5 brendova u Srbiji

Prezentacija u kojoj su predstavljeni Top brendovi Srbije
Apple
Apple Kompaniju Apple  su osnovali Stiv Džobs i Ronal Vejns 01.04.1976. godine u Kaliforniji. Prvobitan naziv je bio Apple Computer, Inc, ali je 2007. godine, neposredno nakon puštanja u prodaju iPhone i Apple TV izbačena reč Computer i ostalo je samo Apple.

Zaštitni znak kompanija je jabuka, zagrižena sa desne strane, metalik sive boje, koja je do 1998. godine bila u bojama duge.

Apple 

Jedan od osnivača Stiv Džobs je posle tri meseca pokušavanja da pronađe odgovarajuće ime za kompaniju objavio kolegama da će nazvati kompaniju Apple ukoliko do 17h toga dana ne dobije pametniji predlog. Jedna od pozitivnih strana je što je sa imenom Apple kompanija u poslovnim adresarima bila odmah ispred tada poznatije kompanije za prodaju vido-igrica Atari. Priča o nastanku brenda Macintosh takođe je povezana sa jabukama. Jedan od upravnika kompanije, koji je ujedno i konstruisao prvi Macintosh računar, izabrao je naziv prema svojoj omiljenoj sorti jabuka McIntosh i namerno ubacio slovo A u pisanju da bi izbegao probleme oko registracije brenda.
Najpoznatiji proizvodi koje ova kompanija budi su: čuveni Macintosh računari, uz koje ide i odgovarajući operativni sistem MAC OS X, plejeri iPod, brendovi smartphone mobilnih telefona iPhone, Quick Time, iLife, iWork, kao i Apple televizori.

Apple

Pre stvaranja Macintosha, Apple je proizveo računare Apple I, II i III koji su koristili TV ekrane kao monitore, bili jako jednostavni, ali ipak predstavljali vrhunac računarske tehnologije svoga vremena. Ubrzo potom Apple konstruiše i Apple Lisa računar, koji je bio veoma napredan, ali nije prihvaćen na tržištu zbog previsoke cene.
Ova kompanija zapošljava oko 3.200 radnika, a u protekloj godini ostvarila je dobit od skoro 5 milijardi dolara.
Politika kompanije je veoma agresivna. Svim svojim korisnicima Apple šalje obaveštenja o proizvodima koje nemaju instalirane, pritom to čini na takav način da se proizvodi automatski instaliraju, ukoliko sam korisnik ne podesi drugačije. Takav je slučaj recimo sa Quick Time plejerima iTunes, koji se predlažu svim korisnicima browsera Safari.

Podeli link

Komentari (0)add

 
busy
 
« Prethodna   Sledeca »

auto

auto

Vesti

auto

Newsletter


http://www.brendovi.com/images/banners/120x120.swf

http://www.brendovi.com/baner-dsoj.swf