Za dame

Žene, kao i brend čine ljubav, poverenje, emocije, odluke, strast i samopouzdanje

Poznati i brendovi

Poznate ličnosti i njihovi omiljeni brendovi kao deo njihovog života

Brendovi

Upoznajte vaše omiljene brendove, istorija i kako su postali najveći brendovi

Top 5 brendova u Srbiji

Prezentacija u kojoj su predstavljeni Top brendovi Srbije
Home arrow Brendovi arrow Hrana i pice arrow Jack Daniel’s
Jack Daniel’s
Jack Daniel’s Brend viskija Jack Daniel’s potiče iz vinarije u Linčburgu (SAD) iz 19. veka, a o njegovom nastanku postoji veoma zanimljiva i neobična priča što govori i slogan - U svakoj boci Jack Daniel’s-a, pored viskija, sadržana je i porcija istorije.

U engleskom jeziku postoje dve reči za viski, a to su whisky (pod kojim se najčešće misli na skoč, škotski viski) i whiskey (običan). Sama reč je u engleski, a kasnije i u ostale jezike došla iz jezika kelta koji živeli na Britanskim ostrvima.
Procedura proizvodnje ovog viskija je vrlo složena, kao i proces čuvanja. Naime, viski se čuva u specijalnim burićima, koji se skupljaju i šire u zavisnosti od temperature, prilikom čega viski  prvo prodire u samo drvo, a kasnije se „vraća“, zbog čega dobija ukus ćilibara.

Jack Daniel’s  

Džek Denijels je bio jedno od trinaestoro dece u porodici i sa 7 godina ga je porodični prijatelj i protestantski sveštenik Den Kol uzeo da radi za njega. Pored toga što je bio sveštenik, on je imao i malu vinariju. Radeći za njega Džek je tokom narednih šest godina bio u prilici da detaljno izuči veštinu proizvođenja viskija. Den Kol je u septembru 1863. godine vođen željom da se posveti podizanju morala svojih parohijana, a ne prodaji alkoholnih napitaka prodao svoju vinariju tada trinaestogodišnjem Džeku. Tri godine kasnije Džek je registrovao svoju vinariju. Priliko proizvodnje je zadržao tradicionalne postupke, zahvaljujući kojima je viski imao specifičan ukus, ali ih je malo unapredio.
Džek je bio visok samo 155 cm, nije imao ženu i decu, i posle svoje smrti vinariju je zaveštao svom sestriću. Već 1904. godine Jack Daniel’s je osvojio prvu nagradu na svetskoj izložbi u Sent Luisu, kada je u kategoriji 20 različitih proizvođača  baš Džekov Old No. 7 Tennessee sipping whiskey dobio zlatnu medalju.

Jack Daniel’s  

Okolnosti u kojima je umro Džek Denijels, kao i njegov život, veoma su neobične. Jednog jutra 1905. godine kada je došao na posao i pokušao da otvori sef u svojoj kancelariji, shvatio je da je zaboravio kombinaciju brojeva i u besu je šutnuo sef, što je za posledicu imalo prelom palca i infekciju, od koje je nekoliko godina kasnije i umro.


Podeli link

Komentari (1)add

Jack daniels
napisao/la Eldad, November 27, 2012

ovo nije tacan nastanak Jack Danielsa malo se vise informisite

 
busy
 
« Prethodna   Sledeca »

auto

auto

Vesti

auto

Newsletter


http://www.brendovi.com/images/banners/120x120.swf

http://www.brendovi.com/baner-dsoj.swf