Za dame

Žene, kao i brend čine ljubav, poverenje, emocije, odluke, strast i samopouzdanje

Poznati i brendovi

Poznate ličnosti i njihovi omiljeni brendovi kao deo njihovog života

Brendovi

Upoznajte vaše omiljene brendove, istorija i kako su postali najveći brendovi

Top 5 brendova u Srbiji

Prezentacija u kojoj su predstavljeni Top brendovi Srbije
Heineken
Heineken brendoviHeineken je jedna od najvećih svetskih pivara i kao takva teži rastu i očuvanju nezavisnosti. Kao datum „rođenja Hajnekena“ obično se uzima 16.12.1863. godine – dan kada je Herard Adrian Hajneken sa svoje 22 godine kupio pivaru „De Hajbert“ u Amsterdamu.

Ova pivara je inače osnovana još 1592. godine i predstavljala je najveću od ukupno 69 pivara u okolini Amsterdama. Tri godine kasnije Hajneken je, kao čovek zainteresovan za nove tehnologije, putovao Evropom u nameri da pronađe najbolje sirovine za svoje pivo. U Nemačkoj se upoznao sa novom tehnologijom proizvodnje, doneo je u Holandiju, a takođe i počeo da koristi kvasac A klase. Posle ovoga je prodaja toliko skočila da je uskoro sagrađena još jedna pivara u okolini Amsterdama.

Heineken brendovi 

Početkom dvadesetog veka Hajneken dobija konkurenciju i rešava da snizi cenu, što opet dovodi do povećanja prometa. Usled početka rata, potreba za pivom u Holandiji se smanjuje, pa Hajneken počinje da izvozi pivo na strano tržište i to pre svega u belgiji, Britaniji, Zapadnoj Africi i tadašnjim holandskim kolonijama. Godine 1931. gradi se prva fabrika u inostranstvu i to u Indoneziji, ubrzo potom za Hajneken se čulo i u SAD, nešto kasnije i u Aziji. Tokom četrdesetih godina Alfred Henri Hajneken, unuk osnivača, proveo je neko vreme u Sjedinjenim Američkim Državama, gde je imao priliku da su upozna sa načinom rada supermarketa i shvati neophodnost reklamiranja. Njegovo uverenje da pivo može da „putuje svetom“ učinilo je Hajneken poznatim širom sveta i donelo mu veliku popularnost. Početkom pedesetih godina dolazi do neznatnog pada potražnje za Hajnekenom na holandskom tržištu. Ovo je ponukalo vlasnike da se ne zadržava na već dostignutom, već da teži ka novim, višim ciljevima, što je i ubrzo dovelo i do rešenja problema. Šezdesete godine su Hajnekenu donele status najvećeg svetskog izvoznika piva. Uspeh je bio zasnovan na dobrom i nepromenljivom kvalitetu piva, dobroj reputaciji, kao i na građenju globalnog imidža brenda, koji je postignut zahvaljujući dobroj reklami. Naredna decenije je obeležila dalja internacionalizacija kompanije i udruživanje sa pivarama širom sveta. Danas je Hajneken jedna od vodećih kompanija u ovoj oblasti i predstavlja najprisutniju pivaru na svetskom tržištu. Očekuju svetlu budućnost.

Heineken brendovi

U 2006. godini brend Hajneken je posedovao 130 pivara u više od 65 zemalja i zapošljava oko 64 000 ljudi. Pored opštepoznatih brendova Heineken i Amstel, u ponudi su i međunarodni ili lokalni brendovi i to oko 170  piva, od kojih izdvajamo Cruzcampo, Tiger, Żywiec, Birra Moretti, Murphy’s, Star. U 2005. godini Heineken je ostvario čistu dobit u iznosu od 761.000.000 eura.
Kao osnovne vrednosti kompanija ističe poštovanje, uživanje i strast za kvalitetom, a takođe nastoji da bude društveno svesna i učesvuje u akcijama očuvanja sredine.

Podeli link

Komentari (0)add

 
busy
 
« Prethodna   Sledeca »

auto

auto

Vesti

auto

Newsletter


http://www.brendovi.com/images/banners/120x120.swf

http://www.brendovi.com/baner-dsoj.swf