Za dame

Žene, kao i brend čine ljubav, poverenje, emocije, odluke, strast i samopouzdanje

Poznati i brendovi

Poznate ličnosti i njihovi omiljeni brendovi kao deo njihovog života

Brendovi

Upoznajte vaše omiljene brendove, istorija i kako su postali najveći brendovi

Top 5 brendova u Srbiji

Prezentacija u kojoj su predstavljeni Top brendovi Srbije
Starbucks
Starbucks brendoviReč je o brendu kafića, čiji je vlasnik kompanija Starbucks. Svi objekti izgledaju isto, nude iste proizvode, obično, ali ne i obavezno po istoj ceni. Postoji preko 17.756 Starbucks kafića u 43 zemlje sveta.

Najveći broj se  ipak nalazi u SAD, skoro svaki grad ima barem po jedan, što čini ovu kompaniju najvećom mrežom kafića na svetu. Po mišljenju mnogih potrošača imaju najbolju kafu.
Sve je počelo 1971. godine u Sijtelu kada su se tri prijatelja: nastavnik engleskog jezika Džeri Bolduin, nastavnik istorije Zev Sigl i pisac Gordon Buker udružili, uložili svaki po 1.350 dolara, pozajmili još 5.000 i otvorili prodavnicu kafe u zrnu. Naziv je uzet iz romana Mobi Dik, autora Germana Melvila, a logo predstavlja stilizovan lik sirene.
Početkom osamdesetih godina, kada je Starbucks već imao reputaciju poštovanog lokalnog distributera mlevene kafe i kafe u zrnu, u kompaniju je došao H. Šulc, koji je se prilikom svojih putovanja po Italiji upoznao sa tehnikom spravljanja espreso kafe. Upravo ova kafa će se naći u osnovi Starbucks proizvoda. Tokom sledeće decenije Starbucks se širi van Sijetla, prvo u druge američke gradove, a zatim postepeno i širom sveta. U dvehiljaditim se fenomenalna ekspanzija ovog brenda nastavlja, a potrošačima se nude i brendovi čajeva Tazo®, kao i napitak Frappuccino®.

Starbucks brendovi

Cilj kompanije je da postane lider u ponudi kafe najvišeg kvaliteta ne odstupajući od svojih principa.
Prema rečima predstavnika kompanije njihova misija nije samo slovo na papiru, već principi i obrasci ponašanja, koji određuju način na koji se njihov biznis vodi iz dana u dan. Neki od osnovnih principa su: obezbediti radnu atmosferu i poštovati jedni druge, prihvatati različitost, koja je sastavni deo posla, primenjivati najviše i najsavršenije standarde prilikom kupovine, prženja i posluživanja sveže kafe, raditi sa entuzijazmom pružajući zadovoljstvo posetiocima, pružati pomoć i podršku u očuvanju životne sredine.

Starbucks brendovi

Zanimljivosti:
Jedan od osnovnih zahteva pri izboru prostora za kafiće Starbucks je da ulazna vrata moraju da gledaju na istok ili jug, a nikako na sever. Skot Bedberi, jedan od osnivača brenda to objašnjava činjenicom da posetioci treba da uživaju u dnevnoj svetlosti, ali da im pritom sunce ne sija direktno u lice.


Podeli link

Komentari (0)add

 
busy
 
Sledeca »

auto

auto

Vesti

auto

Newsletter


http://www.brendovi.com/images/banners/120x120.swf

http://www.brendovi.com/baner-dsoj.swf