Za dame

Žene, kao i brend čine ljubav, poverenje, emocije, odluke, strast i samopouzdanje

Poznati i brendovi

Poznate ličnosti i njihovi omiljeni brendovi kao deo njihovog života

Brendovi

Upoznajte vaše omiljene brendove, istorija i kako su postali najveći brendovi

Top 5 brendova u Srbiji

Prezentacija u kojoj su predstavljeni Top brendovi Srbije
Colgate
Colgate brendoviBrend Colgate već 200 godina pomaže stvaranju blistavih osmeha, fokusira se na rastu i stalnom unapređivanju proizvoda. Osnova njihovog uspeha su, prema rečima Rubena Marka, predsednika saveta direktora, saradnici i vrednosti kompanije.

Robert Kolgejt, otac osnivača brenda Kolgejt, je celog svog života bio farmer. Najednom je odlučio da zajedno sa svojim partnerom Ralfom Maherom krene da se bavi proizvodnjom sapuna i sveća. Sin Vilijam je tokom dve godine partnerstva radio zajedno sa ocem. O tome šta se desilo i zbog čega su partneri prekinuli saradnju podataka nema, ali je to nešto, što nam je istorija prećutala, navelo Vilijama Kolgejta da započne sopstveni biznis 1908. godine u Danskoj ulici u Njujorku.. I time počinje istorija kompanije Colgate and Company, koja će kasnije postati Colgate – Palmolive.

Colgate brendovi 

Devet godina kasnije Colgate je prvi na tržište izbacio zubnu pastu, koja se u početku prodavala u staklenim teglama, koje su 1896. godine bile zamenjene tubama. 100 godina od svog osnivanja Colgate je u svom asortimanu već imao celu paletu zubnih pasti, sapuna za domaćinstvo 160 različitih vrsta toaletnog sapuna i 625 parfema, Iste godine je sagrađena velika poslovnica od 7 spratova u Džersiju, gde je i premešteno središte kompanije.
Nezavisno od ovoga godine 1864. kompanija B.J.Johnson Soap počela je da se proizvodi liniju sapuna, u čiji su sastav ulazili pre svega palmino i maslinovo  ulje. O popularnosti sapuna svedoči činjenica da je cela kompanija uskoro preimenovana u Palmolive. Dvadesetih godina prošlog veka Palmoliv se prvo ujedinio sa kompanijom Pi brothers a dve godine kasnije i sa kompanijom Colgate. Zahvaljujući ovome kompanija je postala jedna od najvećih u toj oblasti i već do 1940. godine profit prelazi sto miliona dolara. Ubrzo potom Colgate-Palmolive otvara svoja predstavništva i u Južnoj Americi, a centar kompanije se seli u Njujork, na adresu Park Avenija 300.
Iako se ova kompanija bavi i proizvodnjom preparata za negu tela, tečnih i čvrstih sapuna, antiperspiranata, pa čak i hrane za pse, većini ljudi je najpoznatija upravo prema pastama za zube, naročito od pojave  brenda Kolynos 1995. godine. Tri godine kasnije Colgate-Palmolive postaje neprikosnoveni lider u proizvodnji zubnih pasti zahvaljujući radikalno novoj, visokoefektivnoj tehnologiji, koja obezbeđuje dvanaestočasovnu zaštitu od dvanaest osnovnih problema usta.

Colgate brendovi 

Colgate je jedina zubna pasta koju je zvanično odobrila američka Administracija za ishranu i zaštitu zdravlja, ali i koju je Američka stomatološka asocijacija preporučila kao sredstvo protiv karijesa i gingivitisa. Ova kompanija je danas prisutna na tržištu u preko 200 zemalja sa sledećim brendovima: Colgate, Palmolive, Mennen, Lady Speed Stick, Softsoap, Protex, Sorriso, Kolynos, Ajax, Axion, Soupline, Suavitel и Fab, а takođe i hrana za životinje: Hill’s Science Diet & Hill’s Prescription Diet pet foods.

Osnovne tri vrednosti u kompaniji Colgate-Palmolive su briga, globalni timski rad i stalno usavršavanje.

Kompanija Colgate-Palmolive je u skladu sa pomenutim prvim načelom na svom sajtu predstavila informativni centar sa odgovorima na pitanja i savetima u vezi sa negom zuba i usne šupljine, negom tela i mogućnostima kozmetičke stomatologije dostupan na 20-ak jezika.

Podeli link

Komentari (0)add

 
busy
 
« Prethodna   Sledeca »

auto

auto

Vesti

auto

Newsletter


http://www.brendovi.com/images/banners/120x120.swf

http://www.brendovi.com/baner-dsoj.swf